Digitalizálási eszközök

Eszközkészletünket folyamatosan fejlesztjük és mindig a legmodernebb, leginnovatívabb eszközöket használjuk

Phase One iXG rendszer

A nagy mennyiségű, változó méretű eredetik digitalizálására kifejlesztett, ipari terhelésre méretezett intelligens kamerarendszer, az iXG, amellyel a Phase One a robotizált 3D szkennelés, a gépi látás, a multispektrális érzékelés és a fotogrammetria területén is kiváló eszközt ad a szakemberek kezébe. A Phase One iXH 150MP egy nagyteljesítményű kamerarendszer, amely a legmagasabb minőségű reprodukciók készítésére terveztek. Egyetlen felvétellel képes digitalizálni A/0 méretű síkműtárgyakat 300ppi felbontásban, például térképeket, rajzokat, vagy festményeket. A dedikált hardver-eszközök mellett a rendszer alapeleme a Capture One CH (Cultural Heritage) szoftver, amely magas fokú automatizáltságával az iparág leghatékonyabb kamera-vezérlő és képfeldolgozó programja.
Az eszközök nem csak megfelelnek a legszigorúbb nemzetközi múzeumtechnológiai szabványoknak, hanem sok esetben túl is teljesítik azokat.

Phase One XF rendszer

A Phase One IQ4 150MP a középformátumú digitális hátfalak csúcsmodellje. A páratlan felbontást illetve szín- és dinamika-tartományt kínáló szenzor segítségével az élet természetes részletgazdagságát őrizhetjük meg képeinken. A Tripont a PhaseOne XF kamerarendszerét a magyar alkalmazott fotográfia, a társadalom, valamint a kultúra szolgálatába állította. A PhaseOne XF kamerával, a 80 és a 120 mm-es (Macro funkciós) objektívekkel a legszélesebb igényeket is ki tudjuk szolgálni.

Phase One kiegészítők, felvételtechnikai eszközök

A Phase One Film Capture Stage transzparens eredetik digitalizálásához fejlesztett kiegészítő, amely a legtöbb filmformátum (35 mm-től a 8×10”-es síkfilmekig) és üveglemez (9×12-től 24x30cm-ig) fogadására alkalmas. Ez a digitalizálási eljárás akár 400-szor gyorsabb a hagyományos szkennelésnél.

DigitalTransition kiegészítők, felvételtechnikai eszközök

A Treventus ScanRobot egy nagy sebességre tervezett digitalizáló eszköz, amivel bármilyen kötött anyag automatikusan digitalizálható. Ez az automatikus könyvszkenner jelentősen megnöveli az átdolgozás sebességét, miközben csökkenti a digitalizálási folyamat költségeit.

  • akár 2500 oldal / óra digitalizálási sebesség
  • automatikus oldalforgatás
  • több milliós expozíciószámra tervezve
  • automatizált, prizmás olvasófej

Treventus ScanRobot 2.0 MDS

A Treventus ScanRobot egy nagy sebességre tervezett digitalizáló eszköz, amivel bármilyen kötött anyag automatikusan digitalizálható. Ez az automatikus könyvszkenner jelentősen megnöveli az átdolgozás sebességét, miközben csökkenti a digitalizálási folyamat költségeit.

  • akár 2500 oldal / óra digitalizálási sebesség
  • automatikus oldalforgatás
  • több milliós expozíciószámra tervezve
  • automatizált, prizmás olvasófej

CZUR

A LED-es felső megvilágítással ellátott CZUR szkennerek alkalmasak dokumentumok, könyvek, magazinok, formanyomtatványok, számlák, névjegykártyák és egyéb irodai dokumentumok digitalizálására.

KAISER

A Kaiser digitalizáló állványaival és számos kiegészítőjével hosszú évek óta a digitalizálás szolgálatában áll. A céget 1945-ben alapították és azóta mind a mai napig a német minőséget képviseli termékeivel. A digitalizáló állványok mellett sokszínű kiegészítő termékpalettájukkal napjainkra megkerülhetetlenné vált a márka szakmai berkekben.

Profoto

A Profoto-t közel ötven évvel ezelőtt alapította két lelkes fotós, akiknek az volt az álma, hogy elkészítsék a világ legjobb vakurendszerét. Napjainkban a Profoto termékeit az ipar legjobb fotósai használják. Legyen az egy óriásplakát vagy egy divatmagazin borítója, az azon szereplő fotó jó eséllyel a Profoto vakurendszerek egyikének segítségével készült.

Nanlite

A Nanguang COMBO 200 egy nagy felületen, egyenletes fénykibocsájtással dolgozó folyamatos fényű, professzionális LED panel, Ideális nagy méretű, akár sík- és térbeli műtárgyak egyenletes bevilágítására is.

Sekonic

A Sekonic Spectomaster C-7000 hordozható kézi spektrométert kifejezetten ipari használatra tervezték. Segítségével minden ismert látható fényforrás (LED, HMI, fluoreszcens, és a természetes fényspektrum) nanométeres pontossággal mérhető.

Golden Thread target

Image Science Associates által fejlesztett Golden Thread az egyik legkomplexebb tesztábra család és ellenőrzési módszer.
A következő paraméterek beállítására és ellenőrzésére szolgál: Expozíció, Élesség, Felbontás, Tónusskála, Szín, Részletvisszaadás, Szín regisztráció eltérés, Egyenletesség (szín és tónus), Zaj, Élesítés.
A képminőség ellenőrzése a műtárgy digitalizálás nélkülözhetetlen eleme. Az ISa Golden Thread eljárás a teljes munkafolyamat minden elemét vizsgálja, tehát az ezzel az eszközzel végzett minőségellenőrzés valóban garantálja a digitalizálás megfelelőségét.

EXPM Anoxiás műtárgyvédelem

A könnyen telepíthető „buborék” megoldásoktól a beépített kamrákig több változatban biztosít környezet- és felhasználóbarát védelmet a rovarkártevők elleni folyamatos kezeléseknél.
Az EXPM archívumkezelő, tároló, tisztító
és restauráló eszközök speciálisan a gyűjteményi körülményekre optimalizáltak.