Blackmagic Cintel szkenner – Új eszközzel bővült a Tripont szolgáltatási palettája

2023. 02. 01. | Articles, Cikk, Hírek, Technológia, Technology

 

 

Innovative Design

Cintel Szkenner

A film kreativitása a dizájn forradalmával kombinálva!

 

 

A Cintel már évtizedek óta vezető szerepet tölt be a filmszkennelési technológiában. Most az új Cintel Scanner G3 HDR+ magasabb szintre emelte a filmszkennelés művészetét. Az új szkenner egy teljesen új átvilágítás technikával rendelkezik, amely lehetővé teszi a valós idejű HDR filmek Ultra HD szkennelését. Megőrizte a Cintel szkennerek nagyszerű tulajdonságait is, ilyen például a digitális szervó, a kíméletes hajtómű, a fejlett színtudomány, a 35 és 16 mm-es filmek támogatása és az elegáns, magasszintű megjelenése. A Cintel szkenner tökéletes választás hatalmas archív filmkönyvtárak feldolgozásához. A régi filmeket könnyedén új UHD “master”-ekké alakíthatja, majd fel is töltheti online streaming céljából.

 

Fast Easy Control

 

 

Konvertáljon meglévő filmet Ultra HD-re

Már szinte minden otthonban van egy UHD 4K televízió, az Ultra HD tartalom iránti kereslet sosem volt ekkora. A stúdiók világszerte több millió órányi filmet készítettek az elmúlt 100 év során, de ezek nagyrészét szalagokon tárolták el. A 35 mm-es filmek mindegyike 4K felbontású, így a régebbi filmkönyvtárak konvertálása gyors és olcsó módja annak, hogy Ultra HD tartalmat juttasson el a fogyasztókhoz! A Cintel szkenner 35 mm-es negatív és pozitív filmeket is bámulatos minőségben szkennel be. Felszabadítva a 35 mm-es film extrafelbontását, olyan felvételeket készít, amelyet eddig még senki sem láthatott! Nem is lehetne egyszerűbb módja az Ultra HD játékfilmek és televíziós műsorok készítésének!

A film kreatív előnyei

Semmi sem hasonlít jobban a filmhez, mint a film! A jól felvett 35 mm-es filmek megjelenése összetéveszthetetlen, és minden digitális cinemakamera ezt próbálja reprezentálni. Hollywood legnagyobb filmesei a legcsodálatosabb digitális mozikamerákkal még ma is előszeretettel forgatnak 35 mm-es filmre, nemcsak élessége,  dinamikatartománya és kolorimetriája, hanem leginkább klasszikus filmes kreatív stílusa miatt. Sajnos a filmek digitalizálásának költségei magasak voltak, de ez már a múlté, a Cintel szkenner a megoldás. 

Őrizze meg a történelmi felvételeket

A Cintel szkennerek a legfejlettebb Image Mill feldolgozási technológiával rendelkenek. Optikai stabilizációs technológiájával tökéletes választás a archívumok átalakításához és helyreállítási projektekhez. A Cintel ultravékony méreteinek köszönhetően felszerelheti asztalra, vagy akár a falra is. A szkenneren kiegészítő rögzítési pont is biztosított az audio hangszedők vagy kulcs-kód olvasók hozzáadásához. Megvásárolhatja akjár saját szkennerét is, így nem kell értékes filmeit elszállítania otthonából, ahhoz hogy átkonvertálja. A Cintel Szkenner lehetővé teszi, hogy stabilizált fájlokat készítsen, amelyek már készen állnak a digitális helyreállításra és masteringre.

Speciális fényforrás

Az új Cintel Scanner G3 HDR+ teljesen új, nagy intenzitású fényforrással és fejlett színtudománnyal rendelkezik, így hihetetlenül éles, kiváló minőségű képeket biztosít a beolvasott filmről, még valós idejű futás közben is. RGB LED rácsos megvilágítási forrását úgy tervezték, hogy a rendkívül érzékeny képérzékelővel működjön együtt, és biztosítsa, hogy a felbecsülhetetlen értékű film sose legyen kitéve a hagyományos szkennerlámpák szükségtelen hőterhelésének és színfakításnak. 

Renowned Cintel QualityCreate Stunning HDR Images

Lenyűgöző HDR képeket készíthet

A 35 mm-es filmeket rendkívül nagy dinamikatartomány és 4K natív felbontás jellemzi. A Cintel lapolvasó 35 mm-es csúszólappal rendelkezik. Az opcionálisan, külön megvásárolható 16 mm-es kapuval minden eddiginél jobb színekkel, több textúrával és részletesebb digitális mestereket készíthet. Mindez lehetővé teszi a 4K HDR tartalom iránti növekvő kereslet kielégítését az olyan streaming szolgáltatóknál is, mint a Netflix, AppleTV, HULU stb. A Cintel Scannert úgy tervezték, hogy együttműködjön a DaVinci Resolve Stúdióval, amelyet a csomag tartalmaz. A fejlett színkorrekción kívül a DaVinci Resolve Studio “revival” eszközöket is tartalmaz. Amely az automatikus szennyeződés-eltávolításhoz, a poreltávolításhoz, a villogásmentesítéshez, vagy a foltok intelligens kitöltési technológiával történő javításához, valamint a fejlett időbeli és térbeli zajcsökkentéshez tökéletes választás. Egy Cintel szkenner és a DaVinci Resolve Studio együtt mindent megad, amire szüksége lehet egy teljes filmkönyvtár beolvasásához, színkorrekciójához, helyreállításához és a nagy dinamikatartományú Ultra HD terjesztéshez!

 

Innovatív Design

A Cintel szkenner repülőgép-tervezési technikával készült. Úgy tervezték, hogy gyönyörűen mutasson a falon, de merev és vibrációmentes felületet is biztosítson, hogy zökkenőmentesen kezelhessük a filmet. Az alapváz egy szupermerev szerkezeti térkeret, amely drámaian könnyebb és tartósabb karosszériát eredményez, mint a régebbi, leegyszerűsített nehéz lemezkialakítások. Ez azt jelenti, hogy a Cintel szkenner elég könnyű ahhoz, hogy falra szerelhető legyen, így az építmény részévé válik. Akár falra szereli, akár az asztalon használja, innovatív kialakítása tolóajtókat, beépített tisztítóhengereket és új digitális szervókat tartalmaz, amelyek finoman kezelik értékes negatívjait.

Thunderbolt

Legújabb technológia
A Cintel szkenner egy technológiai innováció. A film hagyományosan mechanikus technológia volt, tapasztalt mérnököket igényelt a működésük fenntartásához. A Cintel szkennert a Blackmagic Design legújabb képfeldolgozási technológiájával vértezték fel, és PCIe csatlakozással, valamint Thunderbolt 3-mal rendelkezik. Vagyis csatlakoztathatja Mac, Windows vagy Linux számítógépéhez is. Könnyen telepíthető szoftverfrissítéseket kap, a funkciói folyamatosan bővülnek.

Valós idejű szkennelés
A Cintel szkenner a világ első valós idejű 4K filmszkennere, amely Thunderbolt 3-at használ, ezáltal szuper egyszerű a beállítása és telepítése. A diffúz, nagy intenzitású fényforrásnak köszönhetően a Cintel szkenner egyenletes valós idejű sebességgel működik, így a film kezelése kíméletes, az átvitel pedig szupergyors marad. A Thunderbolt 3 csatlakozás hatalmas, 40 Gb/s sebességgel rendelkezik, így mindezt az adatot közvetlenül a számítógépébe továbbíthatja minőségi korlátozások nélkül.  A Cintel szkennerrel egy filmszkenner nagy felbontását kapja meg a hagyományos telecine valós idejű használatával!

Minutes

Teljes megoldás

A Cintel szkenner mindent tartalmaz, a filmek számítógépes szkenneléséhez és osztályozásához.
A nagy teljesítményű, beépített Image Mill stabilizátor mellett, egy 35 mm-es HDR filmkapu (16 mm-es film külön vásárolható), két filmtekercs, négy darab tisztítóhenger, asztali lábak és a DaVinci Resolve Studio szoftver tartozik az alapcsomagba. A DaVinci Resolve tartalmazza a szemcsekorlátozó, portalanító és szennyeződés-eltávolító toolokat is.
A Blackmagic Design Cintel szkenner egy komplett megoldás. Nincsenek rejtett telepítési, szoftverfrissítési és folyamatos licencdíjak.