Digitalizáció határokon túl – bemutató és workshop Bukarestben

2022. 11. 29. | Articles, Cikk, Egyéb, Esemény, Hírek

A 2022. november 17-én megrendezett esemény apropója az volt, hogy a Tripont ebben az évben a Phase One hivatalos disztribútoraként lépett be a román piacra.
A Bukarest szívében elhelyezkedő The Brewery stúdió biztosított helyszínt annak nemzetközi workshop-nak, amelyet a Tripont Kulturális Örökségvédelmi Megoldások csapata és helyi stúdió tulajdonosa együtt szervezett.

Az egyedülálló eseményen több neves romániai intézmény is képviseltette magát. Ilyen volt Románia Nemzeti Történeti Múzeuma, a Nemzeti Kortárs Művészeti Múzeum, Régi Térképek és Könyvek Nemzeti Múzeuma, Bukaresti Központi Egyetemi Könyvtár, vagy az AGERPRES Nemzeti Hírügynökség és még sokan mások.

Digitalizálási specialistánk részletesen bemutatta a Phase One professzionális digitalizáló kamerarendszerét, valamint szemléltette az eljárás részletes folyamatát. A workshop alatt a látogatók saját analóg anyagaikat is digitalizálhatták, ezzel személyes élményeket szerezve.

Bedő Dániel digitalizálási specialista

Ezen felül ismertetésre került a Phase One Rainbow fotódiagnosztikai eljárása, amely egy olajfestményen lett szemléltetve. A látogatók testközelből megtapasztalhatták az emberi szemnek láthatatlan részletek előhívásának csodáját.

Prezentálásra került a Heritázs digitális archívumszolgáltatás is, amely innovatív funkcióival a legkorszerűbb archívumszolgáltatások közül is kiemelkedik. Ilyen az egyedülálló élő OCR és az OCR javítási lehetőség, vagy a finomhangolt, mesterséges intelligencia jellemzőivel ellátott keresőrendszere. A bemutató során tesztelésre került, többek között a rendszer képletöltési sebessége is, amely szintén lenyűgözte a látogatókat.

Klinger Gábor digitális tartalomfejlesztő

Kiállításra került még a Phase One új légi kamerarendszere, a fotogrammetriai és térképészeti megoldásokra is alkalmas PayLoad P3, mely 35 mm lencséjével 25 méter távolságból akár 706 négyzetméternyi területet is képes lefedni.

Workshopunk siekresen zárult. Az esemény célja volt hogy a román intézmények is megismerhessék cégünket, munkásságunkat és az általunk kínált legprofesszionálisabb digitalizálási megoldásokat.