Hálózatok Digitalizálása – Az Energiaipar Korszerűsítésének Új Kihívása

2023. 08. 04. | Articles, Cikk, Technológia, Technology

Az energiaiparban egyre hangsúlyosabbá válik a hálózat digitalizálás fogalma, amely ma már igazi “buzzword”-nek számít. Az új technológiák és automatizáció iránti növekvő igény a szektor szereplőit arra ösztönzi, hogy átgondolják és felgyorsítsák az üzemeltetési és karbantartási folyamataikat. Az energiavonalak és oszlopok ellenőrzésében a hagyományos megközelítések mellett egyre inkább a drónok és a mesterséges intelligencia felhasználása terjed. Az egyik olyan vállalat, amely a digitalizáció előnyeit felismerve halad az áramvezetékek karbantartása területén, a Phase One.

A Phase One elkötelezett az iránt, hogy segítse a piacot megérteni, miként oldhatók meg a villamosenergia-vonalak ellenőrzésének legnagyobb kihívásai a P3 Payload segítségével. Bár sokan még ragaszkodnak a hagyományos, kötéllel történő ellenőrzésekhez, egyre többen nyitnak az új technológiák felé, és már drónokat alkalmaznak a karbantartási munkáik során. Azonban mindig van tér a fejlődésre, és itt jön a képbe a Phase One.

A P3 Payload használatával az energiaszolgáltatók több problémára is megoldást találhatnak. Az összes átviteli rendszerüzemeltetőnek (TSO) megvan a hibajegyzéke, amelynek alapján szervezik meg a karbantartási tevékenységeiket, és minimalizálják az esetleges kieséseket. Azonban a hagyományos vizsgálati módszerekkel nem mindig fedezhető fel az összes probléma.
A P3 Payload lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy akár a vezetékek és oszlopok magasabb sérülési szintjeit (3., 4. és 5. szinteket) is észleljék. Az innovatív technológia és az AI integrációja révén, amelyet az eSmart Systems és a Skyqraft nyújt, a hibák akár automatikusan is azonosíthatók.

 

A Phase One további előrelépést tett a karbantartási folyamatok hatékonyságáért. A szakemberek számára a missziótervező és végrehajtó szoftverek kiemelt fontossággal bírnak. A szakemberhiány és a növekvő hatékonysági igény miatt az automatizálás kiemelt szerepet kap. Ennek köszönhetően a Phase One szoros együttműködésben dolgozik olyan vállalatokkal, mint az Airpelago, LINIA és Drone Harmony, hogy ügyfeleinek a lehető legjobb tapasztalatot nyújtsa a magashatómű-inspekció területén.

A hálózat digitalizálás egyértelműen kihívásokkal és lehetőségekkel jár az energiaiparban. A Phase One arra törekszik, hogy segítse az energiaszolgáltatókat a folyamatos fejlődésben, és az áramhálózatok hatékonyabb és korszerűbb üzemeltetésében. Ha többet szeretnél megtudni arról, hogyan segíthet a P3 Payload javítani a műveleteket, ne habozz felkeresni a Phase One csapatát.