Új mérföldkőhöz érkezett a Phase One Magyarország

2022. jan, 22. | Articles, Cikk, Egyéb, Esemény, Hírek

A Phase One Magyarország újabb mérföldkőhöz ért. Hazánkban is elérhetővé vált a legújabb légi kamerarendszere, a P3 Playload. A középformátumú kameráiról ismert dán cég eszközei gyorsan követik a fejlődő és változó ipari és légi képalkotási piacot. A Phase One P3 Playload a DJI Matrice 300-as drónra integrált plug and play megoldást nyújt.   

Az eszköz kiváló ipari, mezőgazdasági terület felmérésére, hidak, elektromos vezetékek vizsgálatára, térképészeti alkalmazások fejlesztéséhez, napelemek, rádiótornyok ellenőrzésére, építkezési munkálatok, régészeti feltárások légi felvételezéséhez. Sajátossága, hogy kiemelkedően funkcionál a kihívásokat jelentő természeti környezetben. Az eszköz 0 és 40 C fok közötti hőmérsékleten és 15% és 80% közötti páratartalomban sem kondenzálódik.  

 

Phase One P3 Playload

Hidak, elektromosvezetékek vizsgálata

Phase One P3 Playload

Napelemek, rádiótornyok ellenőrzése

Phase One P3 Playload

Építkezési munkálatok területi felmérése

A Phase One P3 iXM 100 MP 35 mm lencsével 25 méter távolságból akár 706 négyzetméternyi területet képes lefedni egy fotóval. A nagyobb lefedettségből eredően kevesebb képet kell készíteni, így gyorsabban és jobban elvégezhetőek az adott feladatok. A drón az okos fókusz használatával folyamatosan méri az objektumtól való távolságot, így már az első elkészült fotó is éles lesz. Az eszköz RTK-val (Real Time Kinematic) valós idejű kinematikus helymeghatározással rendelkezik, nagy pontosságú (1-2 cm) mérési eredmény előállítására képes. A Phase One lencsék gyárilag megfelelnek a legmagasabb minőségi szabványoknak és eszerint is vannak kalibrálva, melyek a különböző időjárási, gyenge fényviszonyok, illetve nagy kontrasztú helyzetekben is tökéletes teljesítményt képesek nyújtani.

 

Az eszközt a középformátumú, Phase One iXM kamerarendszerével szerelték fel gyártói. Az iXM kamerák sajátossága, hogy széles dinamikatartománnyal rendelkeznek, emellett számos RSM objektív opció megtalálható rajtuk, a 35mmtől a 150 mm-ig. Az eszköz nagy előnye, hogy rendkívül gyorsan kalibrálható és egyszerűen működtethető, emellett hosszú üzemidővel rendelkezik. A repülés megtervezése és ütemezése a DJI Pilot applikációjával történik, a képek feldolgozása pedig a Capture One programmal lehetséges. 

 

Phase One P3 Playload

Ipari, mezőgazdasági területek felmérése

Phase One P3 Playload

Térképészeti alkalmazások fejlesztése

Phase One P3 Playload

Napelemek, rádiótornyok ellenőrzése

A termékkel a hazai légi fotós társadalom számára szeretnénk kedvezni. Az eszköz megtekinthető és bérelhető. A Phase One Magyarország partneri együttműködéseket keres, iparági szereplőket, egyetemeket, fejlesztőket K+F projektekhez és pilot projektek elindításához.

Phase One Magyarország Bedő Dániel: +36 30 740 4488   

 

The Art of Illumination: A Limbourg testvérek és a Belles Heures

A Belles Heures of Jean de France, duc de Berry (~ 1405-1408/9) az egyik leggazdagabb díszített kódex, ami fennmaradt a középkorból és az egyetlen kézirat, amelynek miniatúráit teljes egészében a híres Limbourg fivérek készítették. A királyi pártfogó által...

MSI konferencia Szerbiában

Szellemi és tárgyi kulturális örökségünk felbecsülhetetlen értékkel rendelkezik. Rengeteg könyvtár és levéltár létezik a világon, őrizetükben értékesebbnél értékesebb dokumentumokra lelhet a látogató. Ezeknek az értékes dokumentumoknak, anyagukból kifolyólag, az...

Raffaello reprodukció Phase One IQ4 kamerával

Raffaello festmény reprodukciója a Phase One XF IQ4 150MP kamerával. Bibliotheca Hertziana Fotothek esettanulmány