Miért a Phase One iXG a digitalizálás legalkalmasabb eszköze?

2018. Feb, 18. | Egyéb

 

iXG – professzionális képrögzítő eszköz ipari teljesítménnyel és 100MP felbontással

A kulturális intézmények alapfeladata a gyűjteményük megőrzése mellett a kutatás támogatása és a gyűjtemény megismertetése a közönséggel. Ehhez a műtárgyak magas szintű digitalizálására van szükség. A Phase One biztosítja az igényeknek leginkább megfelelő intelligens képrögzítési megoldásokat, amelyek a nagy volumenű digitalizálási folyamatok gyors elkészítésére és pontos feldolgozására épülnek. A Phase One Industrial Imaging munkacsoportja egy ergonomikus, rugalmas és hatékony multifunkcionális megoldást fejlesztett ki erre a célra. Ez az iXG kamerarendszer: 100 megapixeles felbontású, ipari terhelésre méretezett, tartós, ugyanakkor könnyen kezelhető eszköz, valamint a Capture One Cultural Heritage szoftver, amely az iXG-t vezérli, a képeket feldolgozza, rendezi, és a különböző felhasználási igényeknek megfelelő formátumban exportálja.

Az iXG fényképezőgép rendszerét a könnyű használhatóság, megbízhatóság és rugalmasság jellemzi. A 100MP képfelbontású, különleges képalkotási feladatokra tervezett rendszer biztosítja a kulturális örökségek pontos rögzítését. A Phase One saját motoros állványaival kombinálva képes gyorsan váltani nagy és kis méretű eredetik között, a Phase One Film Capture Stage nevű kiegészítő segítségével pedig fotóanyagok, filmek és üveglemezek is könnyen digitalizálhatók.

Az iXG eszköz a Capture One Cultural Heritage szoftverével vezérelhető. Az új Kulturális Örökség kiadásának legfontosabb elemei a következők: Negatív film automatikus rögzítése, automatikus kivágás „pre-pass” optimalizálással és automatikus igazítással a síkműtárgyakhoz, könyvekhez és transzparens filmanyagokhoz, valamint reprodukciókhoz előkészített ICC színprofilok.

Színhűség és részletgazdagság

Az iXG kamerarendszer BSI (back side illuminated) CMOS érzékelőt használ a legmagasabb felbontás és a legalacsonyabb zajszint érdekében. A Capture One CH ICC profiljával kombinálva ezek a szenzorok képesek a színek és a részletek pontosabb visszaadására.

 

Ipari tartósság

Az iXG fényképezőgép rendszerét kemény munkára tervezték. Ipari felépítésű, kiváló minőségű alumíniumból készül, és a legtartósabb mechanikai és elektronikus alkatrészeket alkalmazza. A Reliance Shutter hosszú élettartama egy millió expozíció működtetési garanciát kínál. Az iXG 100MP elektronikus zárral, mozgó alkatrész nélkül korlátlan számú felvétel készíthető.

Capture One Cultural Heritage integráció

A hardverek teljes integrációja a Capture One Cultural Heritage szoftverbe hatékony munkafolyamathoz és precíz eredményekhez vezet.  A dokumentumok és a könyvek automatikus kivágásához és igazításához használt eszközök, valamint a negatív filmek rögzítésére használt automatizált munkafolyamat jelentős időmegtakarításhoz vezetnek. A szoftver segítségével csoportos metaadatot vagy kulcsszavakat is rendelhetünk közvetlenül a képekhez, valamint mérési lehetőséget biztosít, hogy már a felvételkészítés előtt ellenőrizzük és ha szükséges, módosíthassuk a beállításokat.  Az elkészült kép minősége megfelel a nemzetközi képminőségi sztenderdeknek, a FADGI és METAMORFOZE szabványok elvárásainak. 

Schneider Kreuznach objektívek

Az iXG fényképezőgép integrált Flat Field optikákat használ; a 72mm és 120mm-es Schneider Kreuznach objektíveket. Ezeket az objektíveket kifejezetten síkműtárgyakról készített felvételek elkészítésére tervezték, különösen a könyvtárak, archívumok és egyetemek számára. A Schneider Kreuznach objektívek a legmagasabb minőséget nyújtják a legigényesebb reprodukciós alkalmazásokhoz szükséges felbontás, torzításmentes leképzés, élesség és színhűség tekintetében. 

Precíziós fókuszvezérlés

Az iXG kamerarendszerrel precíz, pontos és finom motorvezérelt fókuszálást kapott. A lencse és a kamera optimális helymeghatározása biztosítja az ideális fókuszpontosságot. A kézi és előre beállított pozicionáláson túl kontraszt alapú autofókusz is alkalmazható, amely pontosan és megbízhatóan határozza meg a távolság- és felbontási paramétereket, elősegíti a kamera helyzetének és fókuszának automatikus beállítását egy adott munkához a dokumentumméret és a rögzítési felbontás függvényében. 

Multispektrális képességek

Az iXG 100MP Achromatic modell olyan speciális területeken is alkalmazható, mint a multispektrális, UV RGB és NIR (Near Infra-Red) képalkotás.

Részletes információkért és bemutató megszervezéséhez vegye fel a kapcsolatot velünk chs@tripont.hu

revised by Hd 2020.03.24.

 

Könyvek konzerválása és digitalizálása

Ez a webinár szakértők párbeszédén alapul a digitalizálásról és annak kihívásairól és előnyeiről. Ezen az eseményen Dr. Alberto Campagnolo, Melissa Terras professzor és az új kiadvány munkatársaival együtt megvitatják a digitalizálási projektekkel kapcsolatos...

Elképesztő eredmények a gyarmati időkből származó térképek digitalizálásában

A Phase One középformátúmú kameráinak fénykép minősége utolérhetetlen, ezáltal megoldást kínál kulturális örökségünk digitalizálására. Nem véletlen, hogy az NZMS (New Zealand Micrographic Services) szintén Phase One kamerákkal dolgozik, olyan nagy felbontást igénylő...

Stradivarius és a Phase One

A Yoldi–Moldenhauer Stradivarius hegedű megörökítése A német Darling Publications kiadó azzal foglalkozik, hogy különleges könyveket és albumokat jelentet meg a kortárs művészetek és a hangszerek témájában. A legmodernebb fotográfiai hátfalakat gyártó dán céggel, a...