Miért a Phase One iXG a digitalizálás legalkalmasabb eszköze?

2018. 02. 28. | Egyéb

 

iXG – professzionális képrögzítő eszköz ipari teljesítménnyel és 100MP felbontással

A kulturális intézmények alapfeladata a gyűjteményük megőrzése mellett a kutatás támogatása és a gyűjtemény megismertetése a közönséggel. Ehhez a műtárgyak magas szintű digitalizálására van szükség. A Phase One biztosítja az igényeknek leginkább megfelelő intelligens képrögzítési megoldásokat, amelyek a nagy volumenű digitalizálási folyamatok gyors elkészítésére és pontos feldolgozására épülnek. A Phase One Industrial Imaging munkacsoportja egy ergonomikus, rugalmas és hatékony multifunkcionális megoldást fejlesztett ki erre a célra. Ez az iXG kamerarendszer: 100 megapixeles felbontású, ipari terhelésre méretezett, tartós, ugyanakkor könnyen kezelhető eszköz, valamint a Capture One Cultural Heritage szoftver, amely az iXG-t vezérli, a képeket feldolgozza, rendezi, és a különböző felhasználási igényeknek megfelelő formátumban exportálja.

Az iXG fényképezőgép rendszerét a könnyű használhatóság, megbízhatóság és rugalmasság jellemzi. A 100MP képfelbontású, különleges képalkotási feladatokra tervezett rendszer biztosítja a kulturális örökségek pontos rögzítését. A Phase One saját motoros állványaival kombinálva képes gyorsan váltani nagy és kis méretű eredetik között, a Phase One Film Capture Stage nevű kiegészítő segítségével pedig fotóanyagok, filmek és üveglemezek is könnyen digitalizálhatók.

Az iXG eszköz a Capture One Cultural Heritage szoftverével vezérelhető. Az új Kulturális Örökség kiadásának legfontosabb elemei a következők: Negatív film automatikus rögzítése, automatikus kivágás „pre-pass” optimalizálással és automatikus igazítással a síkműtárgyakhoz, könyvekhez és transzparens filmanyagokhoz, valamint reprodukciókhoz előkészített ICC színprofilok.

Színhűség és részletgazdagság

Az iXG kamerarendszer BSI (back side illuminated) CMOS érzékelőt használ a legmagasabb felbontás és a legalacsonyabb zajszint érdekében. A Capture One CH ICC profiljával kombinálva ezek a szenzorok képesek a színek és a részletek pontosabb visszaadására.

 

Ipari tartósság

Az iXG fényképezőgép rendszerét kemény munkára tervezték. Ipari felépítésű, kiváló minőségű alumíniumból készül, és a legtartósabb mechanikai és elektronikus alkatrészeket alkalmazza. A Reliance Shutter hosszú élettartama egy millió expozíció működtetési garanciát kínál. Az iXG 100MP elektronikus zárral, mozgó alkatrész nélkül korlátlan számú felvétel készíthető.

Capture One Cultural Heritage integráció

A hardverek teljes integrációja a Capture One Cultural Heritage szoftverbe hatékony munkafolyamathoz és precíz eredményekhez vezet.  A dokumentumok és a könyvek automatikus kivágásához és igazításához használt eszközök, valamint a negatív filmek rögzítésére használt automatizált munkafolyamat jelentős időmegtakarításhoz vezetnek. A szoftver segítségével csoportos metaadatot vagy kulcsszavakat is rendelhetünk közvetlenül a képekhez, valamint mérési lehetőséget biztosít, hogy már a felvételkészítés előtt ellenőrizzük és ha szükséges, módosíthassuk a beállításokat.  Az elkészült kép minősége megfelel a nemzetközi képminőségi sztenderdeknek, a FADGI és METAMORFOZE szabványok elvárásainak. 

Schneider Kreuznach objektívek

Az iXG fényképezőgép integrált Flat Field optikákat használ; a 72mm és 120mm-es Schneider Kreuznach objektíveket. Ezeket az objektíveket kifejezetten síkműtárgyakról készített felvételek elkészítésére tervezték, különösen a könyvtárak, archívumok és egyetemek számára. A Schneider Kreuznach objektívek a legmagasabb minőséget nyújtják a legigényesebb reprodukciós alkalmazásokhoz szükséges felbontás, torzításmentes leképzés, élesség és színhűség tekintetében. 

Precíziós fókuszvezérlés

Az iXG kamerarendszerrel precíz, pontos és finom motorvezérelt fókuszálást kapott. A lencse és a kamera optimális helymeghatározása biztosítja az ideális fókuszpontosságot. A kézi és előre beállított pozicionáláson túl kontraszt alapú autofókusz is alkalmazható, amely pontosan és megbízhatóan határozza meg a távolság- és felbontási paramétereket, elősegíti a kamera helyzetének és fókuszának automatikus beállítását egy adott munkához a dokumentumméret és a rögzítési felbontás függvényében. 

Multispektrális képességek

Az iXG 100MP Achromatic modell olyan speciális területeken is alkalmazható, mint a multispektrális, UV RGB és NIR (Near Infra-Red) képalkotás.

Részletes információkért és bemutató megszervezéséhez vegye fel a kapcsolatot velünk chs@tripont.hu

revised by Hd 2020.03.24.