Digi Archiv – Elindult a képzés!

2023. 10. 05. | Cikk, Egyéb, Esemény, Hírek

Szeptember 23 szombaton elstartolt a MOME Open és a Tripont közös, Digitalizáló Szakember Képzése: A DigiArchiv

A jelentkezési időszak szeptember 15.-én lezárult, és rendkívül pozitív visszajelzések érkeztek. Többen érdeklődtek a program iránt, mint amennyi hely állt rendelkezésre, többszörös túljelentkezés lépett fel, amely azt mutatja, mennyire nagy az igény a képzésre.

A digitális technológia forradalma egyre inkább áthatja a művészeti és kulturális szektorokat is, és a digitális archiválás szükségessé vált a múlt és jelen megőrzéséhez. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Tripont a digitalizáló szakemberek számára kínál szakmai fejlődési lehetőséget.

Korszerű oktatási programunk, amely a digitalizálás és az archiválás világába vezeti be a résztvevőket, olyan alapvető témákra fókuszál, mint a digitalizáció folyamata, az archiválás szabványai és az adatkezelés legújabb trendjei. Az oktatási anyagok és gyakorlatok segítségével a résztvevők képesek lesznek hatékonyan kezelni és digitalizálni különböző típusú anyagokat.

Kép: 2023 ősz, Digi Archiv képzés résztvevői

 

A képzés során a résztvevők hozzáférést kapnak a legújabb technológiákhoz és eszközökhöz, amelyek segítségével gyakorolhatják a digitalizálási folyamatokat. Az interaktív műhelyek és csoportmunkák pedig lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyakorlatban alkalmazzák a megszerzett tudást.

A DigiArchiv további részleteiért és az eseményekkel kapcsolatos információkért látogasson el a hivatalos weboldalra. Az oldalon megtalálható információk segítenek abban, hogy részletes betekintést nyerjenek a program tartalmába.